Boråstapeter satsar på mönster från världens alla hörn

Boråstapeters nya eleganta kollektion Ornament låter tapeterna smycka väggarna med olika mönster.  Mönster som sätter prägel på rummen och inte räds att tala för sig i jordnära färger. Kollektionen riktar sig till människor som vågar låta reseintryck från hela världen ta plats på väggarna, som samtidigt värdesätter en exklusiv känsla.Tapeterna vänder sig till kultur- och designintresserade människor som inte räds att låta tapeterna stå för utsmyckningen i ett rum.

– Resandet är en stor och spännande del av våra liv, vi vill öppna upp för möjligheten att visa det även med tapeter, säger Hanna Wendelbo-Hansson, designansvarig på Boråstapeter. Våra erfarenheter definierar oss som personer, fortsätter hon, och vi menar att individens personlighet ska speglas i tapeterna.

Kollektionen Ornament har funnit inspiration från både öst och väst, med allt från små mönster till stora medaljonger. Färgskalan går i dova färger med inslag av metallic och gör sig bäst på flera väggar i ett rum.

Boråstapeter vill att tapeterna ska få ta större plats i inredningen och inte stå i bakgrunden för övriga detaljer. Tapetdesignen är utformad för att sätta prägel på väggarna och komplettera ett i övrigt stilrent möblemang.

Källa: Pressrelease Boråstapeter


Äntligen - busiga tapeter

Premiär för Boråstapeters barnkollektion 16 maj

 

Barnens rum är viktiga. Här ska man växa, leka, sova och drömma. Det kräver sin busiga tapet. Boråstapeters barnkollektion heter Lilleby och är lekfull, fantasieggande och går att variera i det oändliga. Den består av bland annat klassiska prickar och ränder, digitala tapeter i det nya formatet för dörr och en och annan retroflört.

 –      Jag är själv småbarnsmamma så att få göra en barnkollektion har varit en dröm sedan länge, säger Hanna Wendelbo-Hansson, ansvarig tapetdesigner för Boråstapeter. Min personliga favorit är mönstren där jag gömt vår svenska barnviseskatt, säger Hanna.

Lilleby kombinerar klassisk smakfullhet med lekfullhet och kreativitet. De fantasieggande mönstren matchas fint med de enfärgade tapeterna, eller så kan man skapa olika lekavdelningar i barnets rum genom att använda sig av kollektionens variationsrikedom. Varför inte göra ett hörn för skattletning och ett annat för balettuppvisningar?

Formatet för dörrar, från 90 x 210 cm, trycks med digital teknik. Formatet ger möjlighet till nyskapande dekoration av rummen; det passar perfekt till vanliga innerdörrar, och går även att använda till sänggavlar och garderober. De digitala mönstren är klassiska barntapeter men med glimten i ögat ­– balettskorna och fotbollstemat går att få i både rosa och blått.

Hanna har dessutom hittat tapeter ur Boråstapeters arkiv och gett nytt liv åt klassiska mönster på barntapeter, som cowboys, indianer och skattkartor.

Källa: pressrelease Boråstapeter


Demidekk Ultimate MattDemidekk Ultimate Helmatt
Demidekk Ultimate Helmatt är en revolution när det gäller utomhusfärg. Tidigare har valet av helmatta träfasadsfärger inneburit frekvent ommålning för att hålla ytan i ett fräscht skick. Nu kan du få ett utseende som under lång tid behåller sin känsla av nymålat. Störst utbyte av den helmatta känslan ger val av mörka och mättade kulörer, men även om du skulle välja en ljusare kulör kommer du att uppleva den diskreta elegans som ligger så rätt i tiden.

Demidekk Ultimate Helmatt erbjuds i de allra flesta tänkbara kulörer.

RSS 2.0