Äntligen - busiga tapeter

Premiär för Boråstapeters barnkollektion 16 maj

 

Barnens rum är viktiga. Här ska man växa, leka, sova och drömma. Det kräver sin busiga tapet. Boråstapeters barnkollektion heter Lilleby och är lekfull, fantasieggande och går att variera i det oändliga. Den består av bland annat klassiska prickar och ränder, digitala tapeter i det nya formatet för dörr och en och annan retroflört.

 –      Jag är själv småbarnsmamma så att få göra en barnkollektion har varit en dröm sedan länge, säger Hanna Wendelbo-Hansson, ansvarig tapetdesigner för Boråstapeter. Min personliga favorit är mönstren där jag gömt vår svenska barnviseskatt, säger Hanna.

Lilleby kombinerar klassisk smakfullhet med lekfullhet och kreativitet. De fantasieggande mönstren matchas fint med de enfärgade tapeterna, eller så kan man skapa olika lekavdelningar i barnets rum genom att använda sig av kollektionens variationsrikedom. Varför inte göra ett hörn för skattletning och ett annat för balettuppvisningar?

Formatet för dörrar, från 90 x 210 cm, trycks med digital teknik. Formatet ger möjlighet till nyskapande dekoration av rummen; det passar perfekt till vanliga innerdörrar, och går även att använda till sänggavlar och garderober. De digitala mönstren är klassiska barntapeter men med glimten i ögat ­– balettskorna och fotbollstemat går att få i både rosa och blått.

Hanna har dessutom hittat tapeter ur Boråstapeters arkiv och gett nytt liv åt klassiska mönster på barntapeter, som cowboys, indianer och skattkartor.

Källa: pressrelease Boråstapeter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0